Владислав Мельник

головний економіст АЦ “НоСЕП”

Навчався у НТТУ “Київський політехнічний інститут” та Міжрегіональній академії управління персоналом. Спеціалізації: комп'ютеризовані системи експериментальних досліджень; менеджмент у виробничій сфері, економіка та управління бізнесом.

Стажувався за програмою підготовки брокерів фондового ринку на Українській фондовій біржі (м. Київ); програмами “Енергетична політика та енергоефективність” Міністерства торгівлі, промисловості та енергетики Кореї (м. Сеул) та Міністерства економіки, торгівлі та промисловості Японії (м. Токіо), програмою “Міжнародний менеджмент” Міністерства міжнародного співробітництва Єгипту (м. Каїр), програмами "Підготовка управлінських кадрів" та “Міжнародна економіка і торгівля” Міністерства комерції Китаю (м. Пекін"),
програмою “Політика технологічний інновацій та розвиток венчурного бізнесу” Міністерства науки, інформаційних технологій та планування майбутнього Кореї (м. Сеул). Закінчив академічний курс “Зовнішня політика” у Дипломатичній академії МЗС Китаю (м. Пекін).
Працював інженером у ГП "Енерготехнологія та інформатика" та Центрі обліку та обігу цінних паперів Міненерго України; начальником відділу цінних паперів, начальником Управління цінних паперів та інвестицій Державної акціонерної холдингової компанії “Енергобуд” (м. Київ), Голова Ради директорів ВАТ Холдингова компанія "Домобудівник" (м. Бурштин), член спостережних рад ВАТ "ДністроГЕСбуд" (м. Новодністровськ), ВАТ "Теплоенергомонтаж" (м. Харків), ВАТ "Південзахіделектромережбуд" (м. Львів), ВАТ "Запорізьке кар`єроуправління" (м. Запоріжжя), ВАТ "Баглійський завод котельно-допоміжного устаткування та трубопроводів" (м. Дніпродзержинськ), ВАТ "ДніпроНДПКВІенергопром" (м. Дніпропетровськ), ВАТ "Київсільелектро" (м. Київ), ВАТ "Укренергомеханізація" (м. Українка), член ревізійних комісій ВАТ "Південенергобуд" (м. Одеса) та ВАТ "Галенергобудпром" (м. Стрий).
У 1999-2005 та 2013-2014 рр. – головний консультант, начальник відділу, заступник Керівника Головного управління Адміністрації Президента України. Був членом Спеціальної комісії з перевірки достовірності інформації про розрахунки підприємств ПЕК з постачальниками енергоносіїв, бюджетом та позабюджетними фондами; Комісії з розроблення Енергетичної стратегії України до 2030 року та дальшу перспективу; Комісії з перевірки процесів створення, приватизації та фінансово-господарської діяльності державних (національних) акціонерних та холдингових компаній; Комісії з перевірки ефективності експлуатації родовищ нафти і природного газу; урядових Комісії з питань неплатоспроможності, Міжвідомчої комісії з підготовки концепції функціонування та розвитку оптового ринку електричної енергії, Міжвідомчої комісії з опрацювання ТЕО та інших документів, спрямованих на реалізацію Угоди між КМУ та Урядом РФ про стратегічне партнерство в газовій галузі; був членом колегії Фонду державного майна України.
У 2005-2013 рр. помічник-консультант депутатів Верховної Ради України IV, V, VI та VII скликань.
Останні 15 років займався питаннями розвитку базових галузей промисловості, паливно-енергетичного комплексу, транспорту та зв`язку, надрокористування; здійснення структурної перебудови національної економіки, проблемами реформування власності, приватизації державного майна, здійснення регуляторної та антимонопольної політики, адміністративної реформи; розвитку освітньої та соціальної сфери, брав безпосередню участь в розробці законів України та Указів Президента України з цих питань.