Ukrainian Association for Feminist Studies in Art

У січні 2017 року за ініціативою Ірини Акімової кілька українських творчих жінок створили суспільну організацію - Українську Асоціацію Жіночих Досліджень в Мистецтві (Ukrainian Association for Feminist Research in Arts)

30/01/2017
Культура та мистецтво
Ukrainian Association for Feminist Studies in Art
Нас об’єднало бажання спрямувати творчий пошук та енергетику інструментів жіночого мистецтва на зниження напруги в суспільному житті, відновлення людських цінностей та духовності. 
Творчий союз зібрав різних жінок, які вже мають за плечима чималий життєвий і професійний досвід, неабияку суспільну й творчу реалізованість. Ми вітаємо зростаючий естетичний, соціальний та політичний вплив жінок на суспільне життя та мистецтво як один із шляхів для відновлення суспільної гармонії. Відсутність дискримінації та належні умови для розвитку жінки є невід’ємною часткою демократичних цінностей сучасного суспільства. Ми вважаємо жіноче мистецтво універсальною мовою, яка допомагає вести широкий діалог з суспільством та сприятє професійному та творчому розвитку жінок. Асоціація об’єднує та підтримує представниць різних напрямків мистецтва ( візуальне мистецтво, література, музика та інше). 
Наша місія: 
Допомагати будуванню суспільства рівних можливостей та творчої свободи через підтримку жіночого мистецтва, національного та міжнародного арт-активізму. 
Наша мета:
Сприяти розширенню творчих та професійних можливостей для жінок- майстринь в мистецтві, що веде до зростання соціальної інклюзивності; промотувати жіноче мистецтво як універсальний інструмент залучення митців і громадянського суспільства до широкого діалогу щодо людських цінностей та стабільного розвитку суспільства; сприяти розвитку неурядових організацій, які підтримують жіноче мистецтво; сприяти гендерної рівності, у тому числі в області мистецтва, підтримувати творчу роботу жінок-майстринь.



UAFRA